ÄR ETT GRÅTT KÖK ETT BRA VAL?

Det är lätt att falla för det grå köket. Vi visar dig varför den grå färgen har blivit en älskad klassiker.

Next | HTH
HTH

Köksexpert Sofie Larsen

”DET GRÅ KÖKET ÄR PRAKTISKT OCH STILSÄKERT”

Grå är en färg med många kvaliteter. Den är praktisk, stilsäker och tidlös på en och samma gång. Den är också en av våra köksfärger som kan fås i olika nyanser.

Besök din HTH-butik och upplev alla möjligheter med ett grått kök.

HTH

Det tidlösa grå köket

Vill du ha ett stilsäkert kök som är modernt och samtidigt håller i många år? Då är ett grått kök det säkra valet. Anledningen till att vi gillar just den grå färgen är att den är praktisk, elegant och lätt att kombinera med andra färger och material.

Grått är också en tidlös klassiker som passar perfekt till den skandinaviska stilen, som ofta drar mot de kalla och dämpade färgerna.

Grått är det nya vita

Vitt har dominerat köksmodet i årtionden. Därför ser vi att 80–90 % av alla kök är vita. Vitt har ansetts som det säkra valet eftersom det kan ge intrycket av att köket är större och är lätt att kombinera med andra färger.

Vitt är dock inte den enda färgen med dessa egenskaper. En ljust grå nyans kan göra ungefär samma sak. Dessutom är ett grått kök till och med mer praktiskt eftersom damm och repor inte syns lika tydligt på ytorna i köket.

SPÄNNANDE GRÅ KÖKSDESIGN

Om du vill ha ett grått kök finns det många alternativ att välja bland. Du kan välja grå köksluckor med foliebeläggning, lack eller laminat - och du kan välja mellan flera nyanser av grått. Se förslagen på grå köksdesign här och läs mer om respektive modell.

Behöver du mer information?

Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte utan förpliktelser och få inspiration till ett grått kök som passar ditt hem.

Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte
HTH
Art | HTH

Upplev dina möjligheter

Besök någon av våra butiker och få inspiration till ditt nya kök. Våra experter är alltid redo att hjälpa dig.

Hitta din närmaste HTH-butik