Det ergonomiska köket

Rum för mångfald
Vi spenderar mer tid i köket än någonsin tidigare. Köket är inte bara platsen för våra kulinariska ansträngningar. Det är också ett viktigt socialt utrymme. Därför måste det finnas tillräckligt med utrymme för arbete, nöje och umgänge. Samtidigt måste inredningen ta hänsyn till att människor har olika behov.

På vårdhem och institutioner måste köket ofta anpassas inte bara till en, utan till flera brukare med vitt skilda behov och förutsättningar. Kanske måste lösningen skräddarsys för ett dagis. Det kan finnas särskilda ergonomiska överväganden för en rullstolsanvändare, och samtidigt har personalen en rad krav på säkerhet och arbetsmiljö.

Flexibla lösningar
På HTH fokuserar vi på att skapa flexibla lösningar som möter flera behov i en integrerad lösning. Den här typen av lösningar kräver insikt. Insikt i användarnas situation, preferenser och vanor, samt insikt i rummets möjligheter och begränsningar.

Vi kan hjälpa dig att omsätta denna insikt i konkreta lösningar. Vi har ett brett utbud av höj- och sänkbara skåp och bänkskivor, och våra konsulter är alltid redo för en pratstund med dig om hur du kan skapa de bästa ergonomiska förutsättningarna.

Goda råd
I vårt arbete med skräddarsydda kök har vi allierat oss med Pressalit Care, som är specialister på kök och bad till vårdbranschen.

 

Du kan läsa mer om ergonomiska lösningar i Pressalit Cares köksguide här

Kontakt

Hitta ditt företagscenter

HTH har återförsäljare och butiker över hela Sverige, så du kan enkelt komma i kontakt med oss.

Hitta ditt företagscenter