GE DITT KÖK KARAKTÄR MED MÄSSING

Mässing är ett tidlöst element i köksinredningen, det är dekorativt och ger köket en elegant touch. Bjud in den gyllene metallen med en armatur och vask i mässing.

FÖRDELAR MED MÄSSING

Mässing skapar värme och personlighet – oavsett om du har ett mörkt, färgstarkt eller ljust kök, så hjälper de gyllene tonerna till att göra köket helt till ditt eget.

Mässing är enkelt att underhålla, och det stilfulla materialet håller i många år. Det går inte att undvika att mässing får patina och bruna nyanser med tiden, men det bidrar bara till charmen med materialet. Metallen behåller sin elegans, och patinan gör din armatur och vask unika.

Vilken vask och armatur ska du välja?

Case: Mai Morseth | HTH
Art | HTH Base | HTH

VILKEN KÖKSSTIL PASSAR MÄSSING TILL?

Du kan lugnt förälska dig i mässing. Metallens lugna toner skapar ett kontrastfullt samspel till både svala material som marmor eller betong och till mörka och eleganta kök. Du kan även använda mässing till att liva upp det nordiska och minimalistiska köket.

Med de gyllene färgnyanserna finns det inga gränser för hur du kan uttrycka just din personliga stil.

Hitta din köksstil

MIXA OCH MATCHA MED MÄSSING

Sätt din personliga prägel på ditt kök genom att mixa och matcha din armatur och vask i mässing med andra element.

Du får en vacker kontrast genom att kombinera den gyllene armaturen med midnattsblå köksluckor och en svart bänkskiva. Lägg sedan till lampor i mässing för att förstärka stilen.

Upptäck det blå köket

Nordic Spirit Harmony Dark | HTH
Lounge Brass | HTH Harmony Dark | HTH

SKAPA SAMMANHANG I INREDNINGEN

Med handtag i mässing skapar du harmoni mellan armaturen och vasken, och förstärker materialets varma stämning i hela köket – utan att metallen tar överhand.

Du kan även skapa sammanhang i hemmet genom att låta små mässingsdetaljer i form av handtag, armaturer eller dörrhandtag komma igen i badrummet och tvättstugan.

Få 5 råd till att välja handtag

HUR UNDERHÅLLER JAG MÄSSING?

Det finns två saker du ska tänka på när du ska underhålla mässing:

Använd aldrig aggressiva rengöringsmedel, då de kan skada ytan.

Undvik att använda stålull eller metallborstar, då de repar mässingen.

Den dagliga rengöringen av din armatur och vask i mässing gör du enkelt med vatten och en mjuk trasa eller diskborste. För att hålla kalken under kontroll, rekommenderar vi att du ofta torkar av armaturen och vasken med en torr trasa eller kökshandduk. Då slipper du både vattenrester och kalkfläckar.

TA VÄL HAND OM DIN MÄSSINGSVASK

Med tiden kommer mässing att få en brun nyans. Det är en naturlig och ofrånkomlig process som sker när materialet utsätts för syre.

För att ta hand om din vask på bästa sätt, bör du undvika att ställa kastruller och grytor direkt i vasken. Använd i stället en diskbalja eller silikonmatta. Låt heller aldrig syrerika livsmedel som alkohol, te och juice ligga i vasken under längre tid.

Polerad mässing kan med tiden mista sin glans, men med ett skonsamt polermedel och en mjuk trasa kan du få armaturen och vasken att skina som nya igen.

Få tips och råd om mässing din HTH-butik

FÅ HJÄLP MED ATT VÄLJA

Vill du veta mer innan du väljer mässing till ditt kök?

Du är alltid välkommen till din närmaste HTH-butik, där
våra köksexperter har koll på alla möjligheterna,
och står redo att hjälpa dig hitta den
perfekta lösningen för just ditt kök.