Val av vitvaror

Hos HTH är vi köksexperter och vi samarbetar med branschens bästa vitvaruleventörer, så du får den mest perfekta helhetslösning i ditt nya kök.

Tre tips innan du väljer vitvaror

Vitvarorna är en viktig del av ditt nya kök och kan utgöra en stor del av den totala budgeten när du ska köpa nytt. Därför har vi samlat våra tre bästa tips som du kan ha i åtanke när du funderar över vilka vitvaror du ska välja.

Vilka behov av vitvaror har du i köket?

Är du ständigt på språng med en snabb kopp kaffe på morgonen och cocktailpartyn på helgen? Eller är ni en barnfamilj med mycket trafik i köket och mycket mat i kylen?

Det moderna livet kräver sitt kök | HTH

Livet är i ständig rörelse och det är bara naturligt att behoven ändras. Men innan du väljer vitvaror är det viktigt att tänka på vad som används mest i köket. Det ger dig möjlighet att prioritera din vitvarubudget och se till att dina behov täcks på bästa sätt.

Fristående eller integrerade vitvaror?

Integrerade vitvaror är antingen gömda bakom en köksfront eller integrerade i exempelvis ett högskåp. En integrerad lösning ger möjlighet att skapa en ren helhetslook i köket där köksfronterna är i fokus. Om köket behöver renoveras i framtiden kan du bara byta fronterna och behålla samma vitvaror.

Fristående vitvaror kännetecknas av att de framstår i köket som man ser dem i butiken. Det innebär att fronten som utgångspunkt alltid är synlig.

Fristående vitvaror i ett kök ger möjlighet att skapa en rå look med vitvaror i rostfritt eller en kontrast med mörka luckor och ljusa vitvaror. Du har också möjlighet att köpa fristående vitvaror i många snygga färger så att du kan leka med kökets samlade uttryck.

Tänk på följande innan du väljer den ena lösningen framför den andra:

1. Ska kylskåpet och diskmaskinen synas och vara en del av kökets karaktär?

2. Föredrar du att vitvarorna är undangömda så att du får helt rena linjer?

3. Ska ugnen vara i bra arbetshöjd och integreras i ett skåp? Eller vill du ha den under kokplattorna som en klassisk spis?

Återanvända eller köpa nya vitvaror?

Vitvarorna utgör en stor del av kökets totala pris. Har du redan vitvaror är det ganska naturligt att fundera på om du ska återanvända dessa för att kanske använda pengarna på själva köksdelarna.

Grå Kvadrat  / Klassisk idyll med moderna snitt

1. Vilken storlek har dina nuvarande vitvaror?
Du kan behöva anpassa ditt nya kök efter dina gamla vitvaror.

2. Drömmer du om att ha integrerade vitvaror?
Integrerade vitvaror är populära i det moderna kökslivet och återanvända vitvaror kan oftast inte användas till detta ändamål.

3. Energiförbrukning.
Det är en anmärkningsvärd skillnad på energiförbrukningen hos nya vitvaror jämfört med vitvaror som bara är några år gamla. Om det är mycket aktivitet i köket kanske det lönar sig att köpa helt nya.

Få goda råd och vägledning

Hos HTH är vi köksexperter och vi samarbetar med branschens bästa vitvaruleverantörer. Våra duktiga köksdesigners har koll på alla de möjligheter som olika vitvaruproducenter erbjuder och de finns tillgängliga för att ge dig råd. Tillsammans kan vi ta vara på möjligheterna så att slutresultatet blir precis så bra och får den karaktär som du vill att det ska ha.