VÄLJ VITVAROR TILL KÖKET

Ditt kök ska vara funktionellt och kul att arbeta i. Rätt vitvaror gör det möjligt.
Använd våra 6 tips för att hitta de bästa vitvarorna till ditt kök.


6 TIPS INNAN DU VÄLJER VITVAROR

Vitvaror är en viktig del av ditt nya kök, och det kan utgöra en stor del av den totala köksbudgeten. Därför har vi samlat våra 6 bästa tips för att hjälpa dig att välja vitvaror till ditt kök.

VÄLJ VITVAROR EFTER BEHOV

Lever du i farten, med en snabb kopp kaffe på morgonen och fester på helgen. Eller lever du i en barnfamilj med mycket trafik i köket och många matvaror i kylen?

Livet är i konstant förändring, och det är bara naturligt att behoven också förändras, men innan du väljer vitvaror är det en bra idé att tänka på vad du har mest användning för i köket. Det ger dig möjlighet att prioritera din vitvarubudget och täcka ditt behov på bästa möjliga sätt.

Gör kökstestet och hitta din kökstyp

Art | HTH
Focus Laminate | HTH Emfang fra AEG | HTH

FÅ SMART KÖKSHJÄLP

Om du vill göra din vardag enklare och behagligare kan du välja intelligenta vitvaror. Oavsett om du väljer vitvaror från Siemens, AEG eller Miele har du möjlighet att välja snygga och kloka lösningar, som du kan styra med mobilen.

Det kan till exempel vara en diskmaskin som berättar när det är dags att köpa nya diskmedelstabletter, en spis och en köksfläkt som pratar med varandra eller ett kylskåp som kan skicka en bild när du står i mataffären och inte kan komma ihåg om det fanns mjölk eller inte.

Se fler innovativa kökslösningar

ANVÄNDA DE GAMLA VITVARORNA ELLER KÖPA NYA?

Om du redan har vitvaror så kan du så klart överväga att återanvända dem. Här måste du vara uppmärksam på storleken på dina nuvarande vitvaror, eftersom du kanske behöver anpassa ditt nya kök efter dina gamla vitvaror.

Dessutom kan återanvändbara vitvaror oftast inte användas om du vill ha integrerade vitvaror bakom köksluckor. Strömförbrukningen måste också tas i beaktande, eftersom nya vitvaror förbrukar betydligt mindre ström än gamla, även om de bara har några år på nacken.

I gengäld sparar du pengar här och nu genom att återanvända dina vitvaror, och det sparar jordens resurser.

Få råd och vägledning i din HTH-butik

DÖLJ VITVARORNA OCH SKAPA RENA LINJER

Med integrerade vitvaror kan du skapa en ren helhetsstil i köket, där vitvarorna är dolda och köksluckorna är i fokus. Integrerade kylskåp och diskmaskiner är ett bra val om du gärna vill ha ett minimalistiskt uttryck i köket.

En fördel med integrerade vitvaror är att, om köket ska renoveras i framtiden, du bara kan byta luckorna och behålla samma vitvaror.

Välj rätt köksluckor

Tendens | HTH
One | HTH Emfang fra AEG | HTH

LÅT VITVARORNA GE KÖKET KARAKTÄR

Med fristående vitvaror kan du ge köket karaktär och personlighet, och leka med det totala uttrycket. Välj till exempel ett fristående kylskåp i en pigg färg, och låt det bli kökets blickfång.

Du kan också skapa en rå och industriell stil med fristående vitvaror i stål, som en stor gasspis eller ett inbyggt kylskåp med dubbla dörrar, som leder tankarna till ett restaurangkök.

Se vilka trender som gäller 2020

VITVARORNAS PLACERING

Fundera på hur du kan underlätta arbetet i köket. Använd arbetstriangeln, som är en osynlig linje mellan vask, spis och kylskåp, som bildar en osynlig trekant på max. fem meter totalt, när du inreder ditt kök.

Du kan överväga om din ugn ska placeras under spisen, på klassiskt vis, eller om det ska vara en inbyggnadsugn i bra arbetshöjd. Många vill ha en ugn i bänkhöjd, men har du ett mindre kök bör det inte vara på bekostnad av bänkplats, eftersom du behöver minst tre meter bänk att arbeta vid.

Kom dessutom ihåg att det är optimalt att placera diskmaskin och vask bredvid varandra.

Få tips om köksinredning

FÅ RÅD OCH VÄGLEDNING

Vi på HTH är köksexperter, och vi samarbetar
med branschens bästa vitvaruleverantörer.

Vi har överblick över alla möjligheter, och vi
är redo att ge dig råd.