Funktionellt drömkök

När Trine Glidov och Arne Molberg skulle designa sitt nya kök reste de över hela Danmark för att hitta rätt leverantör. Valet föll på HTH Lyngby som hjälpte paret att designa sitt funktionella drömkök.

Här bor

Trine Glidov och Arne Molberg i sin totalrenoverade villa på 260 m² i Annisse nära Helsinge.

Trine är delägare i ASICO, ett bevakningsföretag som ligger i Kolding. Arne är VD för Kvadrat Softcells, som producerar de vackra akustiktaken som syns på bilderna.

"Vi har designat allt själva"

- Trine

När Trine och Arne började renovera sin villa var nyckelorden funktionalitet, utrymme och ljus. Som ett resultat placerades köket i en tillbyggnad av det befintliga huset, vilket gav en imponerande höjning av taket med fem och en halv meter. Trots den extra takhöjden och de industriella materialen är akustiken i köket perfekt, eftersom paret valde vackra och effektiva akustiktak från Soft Cells, där Arne är VD.

Trine och Arne ritade själva allt i huset, in i minsta detalj. "Jag arbetar dagligen med ritningar för mina kunder, så att utforma ett kök låg inte så långt borta för min del", säger Trine, som i övrigt inte har någon designbakgrund.

"Grundtanken bakom köket är funktionalitet. Jag lagar extremt mycket mat och därför var funktionalitet min högsta prioritet, säger hon. Med material som Corian, glödgad stål och Svart Ek har paret lyckats med sin vision.

”Corian är underhållsfritt och feta fingrar är praktiskt taget osynliga på Svart Ek. Glödgad stål (varmvalsad stålplåt) är lite mer krävande, men det är vansinnigt vackert och dessutom älskar jag att det utvecklas och skapar en historia", säger Trine.

"Vi har varit hos praktiskt taget alla köksleverantörer i Danmark"

- Trine

Innan den exklusiva köksdesignen fastställdes hade paret gjort grundliga efterforskningar.

"Vi har gått igenom praktiskt taget alla kökshandlare i Danmark - från Hillerød till Herning - men det var Usman Akhtar från HTH Lyngby som vann jobbet eftersom han lyssnade, förstod, anpassade sig och satte ner foten när jag var tveksam. Så det var ett superbra upplägg för en gör-det-själv-designer som mig, säger Trine.

”Vi träffade många säljare som helt klart ville driva igenom mycket och översälja. Det gjorde inte Usman. Han lyssnade på våra önskemål, förstod våra idéer och kom med de sista detaljerna som flätade samman det hela för oss. Hans utgångspunkt var att det man inte kan se ska man inte lägga pengar på. Det gjorde att vår budget höll”, fortsätter Trine.

Få mer inspiration

När du letar efter ett nytt personligt kök kan du hitta mycket inspiration genom att lyssna på vad andra har gjort, och vilka överväganden de har gjort. Vi har samlat ett antal kundberättelser för dig som funderar på kök. Få inspiration till material, färger och funktioner - och upptäck de många möjligheterna.

UPPTÄCK FLER KUNDBERÄTTELSER