KREATIV MATVERKSTAD HOS @SALMONSTREET

Varma nyanser, spännande materialval och bra hantverk tillsammans med oanade mängder kreativitet. Det är Trine Trøstrup Darrés – även känt som Salmon Street – drömkök från HTH.

Trine Trøstrup Darrés | @salmonstreet | HTH

@salmonstreet

Bakom SalmonStreet finns frisören, makeupartisten och stylisten Trine Trøstrup Darré samt snickaren och komikern Anders Nielsen.

År 2017 vann de Boligmagasinets pris ”Årets Boligstyllister” efter renoveringen av deras dåvarande lägenhet. Det kreativa paret har dessutom varit med i tv-programmen 3xbeliggenhed och Mesterskaberne.

Deras nuvarande projekt är en gammal prästgård i Valby som Trine och Anders tog över 2018. Du kan följa renoveringsprocessen på @salmonstreet.

Trine Trøstrup Darrés | @salmonstreet | HTH

”Anders och jag gör det vi tycker är spännande och innovativt – och det ska helst inte vara något du har sett 100 gånger tidigare.”

Trine

Välkommen till den gamla prästgården i Valby. En kreativ lekplats och hem för Trine och Anders som för andra året håller på att genomföra totalrenoveringen av drömhuset.

Paret bor i huset medan de renoverar det och dokumenterar hela processen på Instagram under profilen @salmonstreet. Och nu har de kommit till köket:

”Vi har planerat och ritat på köket i nästan två år nu utifrån inredningen i rummet och vad vi skulle vilja ha för funktioner i rummet”, säger Trine och fortsätter: ”Vi vill inte ha ett något ”vanligt” eller klassiskt kök. Vi vill ha vår egen lösning och tolkning av vad som är det rätta köket för oss.”

Visionen för köket är tydlig. Det ska vara en varm och trivsam matverkstad med läckra detaljer och industriella undertoner.

”När du väljer en blank bänkskiva som den här kräver det kanske lite mer noggrann rengöring. Men det är ju så himla snyggt!"

Trine

SÄTT STANDARDEN MED INVÄNDIG FANER

Trine och Anders har valt att ha invändig faner med Harmony Dark i alla skåp.

Invändig faner är en exklusiv detalj som skapar ett exklusivt utseende när du öppnar skåp och lådor. Den vita standardlösningen fungerar bra till ljusa kök men om du väljer träluckor är invändig faner en detalj som blir den där pricken över i:et.

För att skapa en vacker helhet har det kvalitetsmedvetna paret valt samma träfaner till socklarna och som en åtskillnad mellan skåpen.

Upplev Harmony Dark

SKAPA ÖVERBLICK MED EN MOODBOARD

Det är många val och beslut som måste fattas när du är mitt uppe i en stor renovering. Trine har skapat en moodboard för att få överblick över färgval och material till parets kommande kök.

”En fysisk moodboard hjälper dig att få en överblick när du har tusen tankar om känsla, färg och material som virvlar omkring i ditt huvud”, säger Trine.

Så skapar du din egen moodboard

GÖR SOM TRINE OCH ANDERS

Trine och Anders tog hjälp av HTH:s köksexperter
för att få sitt drömkök ritat. Det kan du
också göra.

Vår duktiga personal står alltid redo att
hjälpa dig och ge dig råd om dina möjligheter.


”Kökets arbetstriangel? Det är inte något jag personligen tycker ska styra hela tänket kring ett kök.”

Trine

Legra | @salmonstreet | HTH
Focus Clay | @salmonstreet | HTH Legra | @salmonstreet | HTH

LÄCKER LÅDDESIGN

Trine och Andres har valt att inreda ena sidan av köksön med 100 cm breda antracitgrå Legra-lådor.

I några av lådorna har paret valt insatser där de kan ha bestick och porslin, medan andra lådor rymmer högre föremål.

”Allteftersom vi kommer på plats i köket kommer jag på var det är smart att ha vissa saker. Det är inte något jag har planerat i förväg och jag flyttar ständigt runt på saker”, säger Trine.

Som tillbehör till Legra-lådsystemet finns det ett antal flexibla ramar och insatser som kan bidra till att organisera lådorna.

Optimal inredning till dina lådor

UTNYTTJA PLATSEN MAXIMALT

Trine och Anders kök är inrett med en stor köksö som står vinkelrätt mot kyl och frys. Utmaningen med en skåplucka som inte kan öppnas löses på ett genialt sätt med ett skåp som har LeMans-utdrag.

LeMans-utdraget är två hyllor som ”vrids” ut ur skåpet när du drar i dem. Det ger en bra överblick över innehållet och utnyttjar ett utrymme som annars skulle vara svårt att komma åt.

Lösningen används vanligtvis för att utnyttja platsen i hörnet optimalt, men Trine och Anders såg möjligheten att används LeMans-utdraget på ett nytt sätt.

Se vilka köksskåp som finns


SALMON STREETS FEM BÄSTA TIPS

> Beställ provbitar på de färger och material du överväger och gör en moodboard där du kan se om dina idéer fungerar i verkligheten.

> Prata med en köksexpert som kan komma med idéer och lösningar som du inte har tänkt på själv.

> Tänk noga över hur köket kommer att användas och lås inte fast dig vid saker som ”skötsel”, arbetstrianglar och andras välmenande råd. Det är ditt kök och det ska fungera för dig.

> Research! Det finns så många vackra material och lösningar, så lägg ner tid på att hitta det som är helt rätt för ditt projekt.

> Använd din kreativitet och våga tänk i annorlunda lösningar. Vem har sagt att spishällen och diskhon inte får vara på vardera sidan om köksön om det nu fungerar för dig?

SE VAD ANDRA KUNDER HAR VALT

Det är skönt med inspiration och goda råd från andra när du ska välja ett nytt kök. Gå på upptäcktsfärd bland alla våra kundberättelser och bli inspirerad och få idéer till ditt kök.

VILL DU GÖRA SOM
TRINE OCH ANDERS?

Boka icke-bindande rådgivning med en
av våra duktiga inredningsexperter och
få inspiration om hur du kan få ett
nytt kök.