Kök i en sekelskiftesvåning

När Susanne och Peter tog över den förfallna sekelskiftesvåningen på 4:e våningen var de överens om att vara den egna stilen trogen och inte ta hänsyn till vad som är säljbart. Det har resulterat i ett unikt kök med respekt för lägenhetens historia, familjens färgglädje och vardagslivet med två små barn.

@VED.LEJLIGHED

Bakom Instagramprofilen @ ved.legenhet står Susanne som är 32 år och textförfattare.
I mars 2020 tog hon och hennes man Peter över en gammal sekelskiftesvåning på fjärde våningen som minst sagt behövde lite omvårdnad. På @ved.lejlighed har Susanne har dokumenterat renoveringsprocessen och alla färgglada lösningar som det kreativa paret har kommit på. Susanne och Peter bor med sina två barn, Wilma och Georg. Lägenheten är på 130 kvadratmeter och har totalrenoverats.

”Många kanske tycker att deras hem måste vara säljbart när de renoverar och gör några mer neutrala val. Men vi går inte den extra milen.”

-Susanne

Designmöte

Gör som Susanne och Peter

Susanne och Peter fick sitt kök designat efter att ha diskuterat önskemål, behov och budget med en av våra köksexperter. Det kan du också få. Boka ett kostnadsfritt designmöte och ta ett steg närmare drömmen.

Boka ett designmöte

"Mässing får gärna få lite patina. Det är en del av estetiken"

-Susanne

"Köket måste ha samma gnista och charm som resten av lägenheten"

- Susanne

Susanne och Peters bästa renoveringstips

1: Fråga om andras erfarenheter. Vad är de glada över i sitt kök? Det ger dig några bra idéer för ditt eget projekt.

2: Tänk på vilken funktion köket har i din vardag, och ta det som utgångspunkt när du inreder.

3: De praktiska aspekterna är viktiga. Var står du när du tömmer diskmaskinen och var ställer du sakerna? Kan du ta dig runt öppna köksluckor? Var vill du ha dina höga glas och finns det plats för alla dina grytor och kastruller i den låda de hör hemma i?

4: Använd material eller färger för att skapa enhetlighet. Vi har valt mässing som ett återkommande material och har ägnat tid åt att hitta mässingsdetaljer som för samman interiören.

 

Se fler kundberättelser