VÄLJ RÄTT KÖKSLUCKOR

Är du osäker på vilka köksluckor du ska välja? Köksluckorna är ett av de större besluten, eftersom de bidrar till att definiera och knyta samman rummet.
Vi guidar dig genom valet av luckor.

5 VIKTIGA NÄR DU VÄLJER KÖKSLUCKOR

Oavsett om du letar efter ett helt nytt kök eller bara nya skåpluckor har du nytta av att göra följande överväganden innan du väljer:

1. Vilken stil ska ditt kök ha?
2. Vilka färger gillar du?
3. Krav för rengöring och underhåll?
4. Med handtag eller handtagslösa luckor?
5. Vad har du för budget?

Planera ditt nya kök

LACKERADE KÖKSLUCKOR

Med lackerade köksluckor kan du få ditt helt egna, unika drömkök. Luckorna är målade med vattenbaserad lack, polyuretanlack eller syrahärdande lack, och finns i många färgalternativ.

Det är enkelt att rengöra målade luckor och att reparera repor, men repor på mörka lackerade luckor blir mer synliga än på ljusa luckor.

Tycker du om det naturliga uttrycket?

Fanerade köksluckor består av en spånskiva med pålimmat träfaner, som med respekt för variationerna i det naturliga materialet framhäver träets ådring.

Luckan har ett naturligt utseende och du kan välja mellan ett stort antal olika ytfärger. Du kan också prova att kombinera med laminatluckor, där kanten också är av faner.

Väljer du fanerade köksluckor får du en stark och hållbar kökslucka, men var uppmärksam på att eventuella repor som uppstår i lacken gör att vatten och fett lättare tränger in, och det finns risk för missfärgning.

Nordic Spirit Harmony Dark | HTH
Nordic Spirit Vit Ek | HTH Nordic Spirit Nature Oak | HTH

Köksluckor med lameller

Ett kök med lameller i massivt trä är en älskad klassiker som har ett exklusivt och tidlöst uttryck.

Nordic Spirit finns i 4 varianter:
- Nordic Spirit Natur Ek
- Nordic Spirit Vit Ek
- Nordic Spirit Harmony Dark
- Nordic Spirit Svart Ek

Läs mer om modell Nordic Spirit

Laminat: En robust kvalitetslösning

Laminatbelagda luckor är både slitstarka och budgetvänliga. Laminat består av sammanpressat papper och lim, som läggs på en spånskiva och kantas med ett kraftigt plastband eller med massiva träkanter. Köksluckor i laminat är slitstarka och enkla att rengöra, men tänk på att djupa repor och stötmärken kan vara svåra att reparera.

Ta kökstestet
– det tar bara 1 minut

Hitta din kökstyp och kom närmare ditt drömkök med en personlig moodboard.

Få en personlig moodboard

Vitrinluckor:
Klassisk eller industriell look?

Visa upp ditt vackra porslin, kannor och vaser med vitrinluckor. Glasluckan är idealisk för att skapa ett lätt uttryck i köket, och genom att låta kaffeservisen stå bakom glas slipper du rengöring.

På utvalda modeller kan du få samma material som på dina köksluckor. Du har också möjlighet att skapa ett mer industriellt uttryck med vitrinluckor i aluminium eller svartlackerat aluminium.

New York | Tendens | HTH
Art | HTH VH-7 Focus | HTH

Har du kontroll på köksstilen?

Oavsett om du redan har en tydlig bild av ditt drömkök eller inte är vårt bästa råd till dig att börja med att hitta en massa inspiration. Till att börja med kan du fundera på om din köksstil är:

- Färgstark och lekfull i uttrycket
- Modern med överraskande detaljer
- Minimalistisk med rena linjer
- Lantlig och mysig
- Maskulin med distinkta former och uttryck

Kanske sätter du ett kryss på någon av ovanstående stilar, eller så drömmer du om något helt annat. Försök att hitta bilder på sådant som inspirerar dig.

Ta reda på din köksstil

Framhäv din stil med rätt handtag

Kökshandtag är perfekta för att sätta en personlig touch på ditt kök, och kan bli den där lilla detaljen som framhäver stilen i köket. Ska köket kännas exklusivt kan du till exempel välja en knopp i mässing eller guld.
Du kan också välja ett handtagslöst kök för att uppnå ett minimalistiskt och elegant kök.

Se kökshandtagsguiden

Hitta dina nya köksluckor

Besök din närmaste HTH-butik och upplev våra olika köksluckor.

Våra kökskonsulenter står redo att hjälpa dig att
hitta den bästa lösningen för dig.