Köksrenovering

”Vi är experter på att förlänga livslängden på ditt kök“

Sofie Larsen, HTH köksexpert

Design Styler

Testa din nya kökslook

I vår Design styler kan du leka med dina köksidéer och uppleva hur färger och material fungerar tillsammans i ditt nya kök. Prova dig fram och låt dig inspireras av de många möjligheterna.

Du designar ditt kök genom att välja en av de kökslayouter som finns under scen. När köket är valt kan du enkelt ändra färger och material genom att klicka på pennorna.

FAQ

RE-LOVE är ett renoveringskoncept och namnet är tänkt att spegla tanken på att förnya sitt nuvarande kök med nya element som luckor eller bänkskivor, snarare än att byta ut allt. RE-LOVE vänder sig till kunder som vill ge sitt kök nytt liv och förnya sin kärlek till köket.

I princip kan du byta ut nästan alla element. Du kan till exempel byta ut dörrar, handtag, vitvaror och bänkskivor. Du kan också utnyttja utrymmet i dina skåp genom att byta ut ett hyllskåp mot ett lådskåp.

Ta en bild av ditt nuvarande kök och fråga våra köksexperter om råd. De kan snabbt ge dig inspiration och vägledning.

Om du har ett HTH-kök har du självklart goda förutsättningar att använda RE-LOVE. Det kan dock finnas äldre HTH-modeller där det kan finnas utmaningar med räckesstängerna och bakpanelen i lådkassetten och de externa gångjärnen (K67).

Om du inte har ett HTH-kök kan du kanske ändå använda RE-LOVE, eftersom många köksskåp har standardmått.

För att vara säker på att du kan använda RE-LOVE och innan du beställer material rekommenderar vi att du rådgör med en köksexpert och tar med skåpmått (höjd, bredd, djup och skåptjocklek) + bilder + skiss av ditt nuvarande kök.

För att vara säker på att du kan använda RE-LOVE och avsluta din köksrenovering med tillförsikt rekommenderar vi att du

  1. Rådfråga en köksexpert i din närmaste HTH-butik.
  2. Mäter skåpstomme + dörr (höjd, bredd, djup och skåptjocklek) i ditt nuvarande kök.
  3. Gör en skiss av köksutrymmet med mått.
  4. Ta foton av ditt nuvarande kök, skåpstomme och luckor.
  5. Om möjligt, ta med en dörr/front från ditt nuvarande kök.

SE MER OM MÄTNING

Det finns många saker som påverkar kostnaden för din köksrenovering. Det handlar om vilka material du väljer och hur mycket du behöver byta ut för att ditt kök ska se fräscht och nytt ut igen. Pratar du om större element som bänkskivan? Eller räcker det med att byta ut de gamla handtagen eller måla om väggen?

Alla dessa överväganden kommer att påverka det slutliga priset för din köksmakeover. Om du vill veta det exakta priset innan du påbörjar renoveringen kan våra köksexperter hjälpa dig med beräkningarna - kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Du kan se vad som kan påverka priset här.

Om ditt kök börjar bli uttjänt kan det vara värt att skapa ett helt nytt kök. Först och främst är det ett enormt nöje att ha ett kök där du trivs och där det finns plats för att samla familjen. Det kan också ha en positiv inverkan på värdet på ditt hem.

Om du någonsin behöver sälja ditt hem kommer ett nytt kök att bidra till att göra det mer attraktivt. Faktum är att ett nytt kök är en av de bekvämligheter som köpare värdesätter mest och som verkligen kan öka värdet på ditt hem.

Se vår prisguide här