Samlingspunkten för vänner och familj

När nybyggarparet Cilie och Martin skulle välja kök till sitt typhus i Holbæk hade de en tydlig vision. Det skulle vara en ljus och smakfullt inredd samlingspunkt för vänner och familj där det fanns plats för avslappnad samvaro och matlagning. Se deras överväganden om personlig inredning, design och materialval.


PÅ BESÖK HOS FAMILJEN BAGGER

Familjen Bagger består av Cilie och Martin, deras nyfödda dotter och Martins tre stora barn. Deras 170 kvm stora vinkelhus stod färdigt i december 2017 och byggdes i samarbete med HusCompagniet. Paret är inredningsentusiaster och njuter av att göra hemmet personligt med snygga gör-det-själv-lösningar.

Kundehistorie: Cilie Bagger | HTH

@ciliebagger

Cilie arbetar som domstolshandläggare vid domstolen i Frederiksberg men är just nu mammaledig med dottern Haylie.

Som en kreativ motvikt till jobbet tillbringar Cilie gärna sin fritid med en kamera i handen. Alla de vackra bilderna här på sidan är Cilies egna. Du kan se ännu fler på  Instagramprofilen @ciliebagger.

Se även Cilies blogg och fotosida www.ciliebagger.dk

Kundehistorie: Cilie Bagger | HTH

"Redan från början visste vi att pengarna skulle användas i köket. Det skulle vara snyggt och genomarbetat."

Cilie

INREDNING I ÖGONHÖJD

Planritningen för det 38 kvm stora köket var på plats när Cilie och Martin valde typhuset från HusCompagniet. De ändrade lite på fönster och dörrar för att få så mycket ljus som möjligt in i köket, men de behöll rummet som det var ritat.

Paret besökte flera typhusutställningar och HTH-butiker för att hitta inspiration till deras stora kök. Från början var det viktigt att inredningen tog hänsyn till Cilies längd.

- Allting skulle vara i min ögonhöjd. Det är därför vi exempelvis har valt att ha två ugnar bredvid varandra och undvika överskåp som jag inte kan nå, säger Cilie.

Få tips till din köksinredning

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

BRA ÖVERBLICK

På det första designmötet med HTH Glostrup fick paret en bra överblick över material och designmöjligheter genom att se butikens utställning.

- Jag tog en hel del bilder för att komma ihåg allt. Det var guld värt när vi kom hem, berättar Cilie.

Tillsammans med HTHs köksexpert diskuterade de alla idéer och önskemål som de hade, det blev en bra utgångspunkt för att rita deras personliga drömkök i typhuset.

Boka ditt eget designmöte

VITT OCH UTAN HANDTAG

Huset i Holbæk är parets tredje hem. Det har gett dem värdefulla erfarenheter de kunnat använda när de skulle välja köksdesign.

- I vår tidigare lägenhet hade vi Next-luckor utan handtag från HTH. Vi var riktigt nöjda med dem så det var naturligt att välja Next till vårt nya hus, säger Cilie.

Next finns i flera varianter och paret valde den med slitstarkt, vitt högglanslack som ljuset reflekteras vackert i.

- Vi visste på förhand att vi ville ha köket genomgående ljust. Allt passar till vitt och med en vit bas kan vi lägga till alla de färger vi har lust med, säger Cilie.

Se mer om modellen Next


VAL AV BÄNKSKIVA

Cilie och Martin hade redan från början en tydlig bild av vilken typ av bänkskiva de ville ha. Från ett tidigare renoveringsprojekt hade de erfarenhet av en bänkskiva i trä som de både tyckte mycket om. Det passar bra med parets idé om kvalitet och vacker design.

BRA HANTVERK GER GLÄDJE VARJE DAG

När paret besökte HTH-butiken tittade de på prover på olika bänkskivor. Cilie fotograferade proverna tillsammans med Next-luckorna för att ha en bra grund när det slutgiltiga beslutet skulle tas.

- Vi valde kärnask till bänkskivan eftersom vi tycker ask har så fina ådringar och det ger bänkskivan liv.

I den första omgången fick paret en lösning ritad med en bänkskiva i trä och vita gavlar. När de såg ritningarna var de dock eniga om att det behövdes något extra.

Därför föll valet på en exklusiv brolösning med vackra tappfogar. Ett val de inte har ångrat.

Få tips för valet av bänkskiva

"Det sved i plånboken men det var helt klart värt det. Vi är bara så nöjda med vår bänkskiva."

Cilie

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

KÖKETS SAMLINGSPUNKT

Familjens vackra köksö är en naturlig samlingspunkt där det lagas mat och det är också där man umgås både till vardag och fest.

- Vi använder köksön väldigt mycket. Både när det bara är vi och när vi har gäster. Det är så coolt att man kan gå runt den och att alla kan vara med, säger Cilie.

Köksöns design diskuterades grundligt från början. Paret valde en vacker brolösning med tappfogar som utstrålar hög kvalitet. De beslutade sig för att köksön skulle designas så att det fanns sittplatser på ena sidan.

- Då vi ritade köket övervägde vi om vi skulle utrusta köksön med spis eller diskho. Köksfläkten var det som avgjorde och idag är vi riktigt nöjda med hur vi valde.

Se fler tips för din köksö

VÅR BÄSTA INVESTERING

En av de bästa investeringar Cilie och Martin har gjort är deras Quooker.

– Vi är så otroligt nöjda med den. Den används många gånger under en dag. Både för att koka kaffe på 10 sekunder och till att blanchera grönsaker men även till den övriga matlagningen, säger Cilie.

Få fler idéer till ditt kök

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

STRÖMLINJEFORMAD DESIGN HELA VÄGEN RUNT

Cilie och Martins typhus har två badrum som också är inredda med HTH-inventarier. Det gav dem möjligheten att få en komplett design för hela huset.

- Det var viktigt för oss att det fanns en röd tråd. Luckorna i kök och badrum skulle vara desamma men bänkskivan var en utmaning, säger Cilie.

Efter att ha besökt flera HTH-butiker för att se alternativen, valde paret till slut en svart bänkskiva till båda badrummen. Bänkskivan från KUMA är helgjuten och med inslag av pärlemor från snäckskal för en vacker glittrande effekt. Den matchar de runga speglarna med svart metallkant som Cilie redan hade förälskat sig i.

- Vi var tvungna att leva utan speglar i fyra månader eftersom de var slut hos leverantören men jag är så glad att envisheten vann, säger Cilie.

Få tips för att välja speglar

PRAKTISKT OCH FUNKTIONELLT

Hos familjen Bagger är tvättstugan ett praktiskt och funktionellt rum som inte behöver vara jättesnyggt. Därför var rummet längst ner på prioriteringslistan i budgeten.

- När vi kom till tvättstugan, var pengarna slut. Men för oss är tvättstugan uteslutande ett funktionellt rum, säger Cilie.

Det viktigaste för paret var en bra, lång bänkskiva och skjutdörrar som döljer husets tekniska utrymme. De vita luckorna och den grå bänkskivan valdes för att matcha resten av husets design och bevara den röda tråden i inredningen.

- Nästa gång vi bygger hus, kommer vi prioritera tvättstugan högre. Efter vi fick Haylie har vi fått ännu mer tvätt och därför kunde rummet gott varit större och inrett med en tvättpelare, säger Cilie.

Få råd om din tvättstuga

  

Kundecase: Cilie Bagger | HTH


CILIES 8 BÄSTA RÅD

> Använd din umgängeskrets för att få bra idéer till material och inredning.

> Besök flera butiker och se olika lösningar.

Förbered dig ordentligt inför designmötet – då är det lättare att ta välgrundade beslut.

> Fråga om möjligheterna och få inspiration i butiken.

Var inte för fastlåst i materialvalet från början – det kanske finns ännu bättre lösningar.

> Ta med kataloger hem för inspiration.

> Ta bilder i butiken så att du kan komma ihåg alla detaljerna när du kommer hem.

> Prioritera budgeten så att det finns pengar till det som är viktigast för dig.

VILL DU GÖRA SOM CILIE OCH MARTIN?

Cilie och Martin fick sitt kök, badrum och
tvättstuga ritat av en av våra köksexperter.

Det kan du också få. Boka ett gratis designmöte
och kom ett steg närmare drömmen.